Resepi Tauhu kicap sos telur

Resepi Tauhu kicap sos telur

Sambil mendengar istilah tauhu soya telur, yang digelapkan adalah menyerupai bentuk seperti Gimbal tauhu. Hidangan akan tahu yang telah dipotong kepada kepingan kecil, ceplok telur, beberapa hirisan kubis yang air dengan bahan perasa kacang. Sos kaca adalah masih setengah tebal yang rasa bukan sahaja manis tetapi juga menyelerakan dan lazat. Makanan yang benar-benar mudah untuk membuat dan ia tidak mengambil masa yang lama untuk menciptanya. Dengan membentangkan kicap tauhu yang mudah, anda dan keluarga anda tidak akan berasa bosan dengan menu-thats it.

Bahan-bahan

2 telur yang melemahkan untuk berbuih
2 keping tauhu putih dicincang rough
1 bar dipotong halus scallion
1/2 sudu garam dalam
1/4 sudu serbuk lada sulah

Kuah kacang bahan-bahan

5 bijirin goreng lada merah kerinting
3 bijirin Cayenne goreng
3 bijirin bawang putih goreng
100 gram kacang tanah digoreng sehingga masak
kicap manis 5 sudu besar
1 sudu besar jus limau nipis
150 ml air panas

Bahan-bahan lain

3 keping untuk halus kubis dipotong dan direbus sehingga wither
Tauge cukup perlu disiram air panas sehingga mengampunkan

Bagaimana untuk membuat

1. Goncang telur sehingga berbuih dan tambahkan garam, serbuk lada, scallion yang telah dihiris dan tauhu yang dicincang. Kacau sehingga sekata.

2. Panaskan minyak dan goreng adunan telur sehingga warna bertukar keperangan. Kemudian angkat dan longkang.

3. Sediakan sos kacang. Tanah kacang mash yang telah digoreng bersama-sama dengan cili, bawang putih, cili merah dan lada cayenne. Kemudian Cairkan dengan air. Tambah kicap dan limau nipis kemudian kacau sehingga sekata

4. Tuangkan bahan perasa kacang dan kicap telur.

5. Tauhu kicap telur telah disediakan untuk anda dan keluarga anda. Jus limau nipis boleh ditambah mengikut rasa.
Catatan Lama
Catatan Terbaru

Ads Single Post 4