Resepi nasi goreng putih
Resepi nasi goreng putih
Tidak seperti nasi goreng secara umum, beras goreng putih dengan tepat memberikan sensasi yang berbeza dalam hidangan dan juga dalam campuran ramuan utama.
Rasa, ia boleh menjadi lebih lazat kerana ia menekankan rasa daripada rasanya hanya terasa pedas tanpa apa-apa perasa yang terperangkap pada lidah. Nasi goreng putih mungkin tidak ditemui sebanyak sebagai nasi goreng coklat pada umumnya. Walau bagaimanapun, resipi ini tidak kurang lazat dengan yang dijual di tepi jalan. Kali ini, resipi beras goreng putih ini boleh digunakan untuk membuat 3 bahagian nasi goreng putih.
Bahan
500 gram nasi putih
1 biji telur dipukul longgar
75 gram ayam fillet dipotong-Cut
1 sekeping ayam yang dipotong penggunaan-Cut
2 putih ulas dicincang halus
Sayuran campuran 50 gram
1/2 sos ikan camca besar
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh lada serbuk
1/2 sudu teh serbuk ayam sup
1 tangkai scallion, dihiris halus
1 sudu besar minyak untuk sautling
Proses pemprosesan
1. sauteed bawang putih sehingga wangi. Meletakkan telur. Kacau sehingga Berbulet. Masukkan fillet ayam dan menggunakan ayam. Kacau sehingga ia berubah warna.
2. Masukkan sayuran campur. Kacau sehingga wilt. Masukkan beras putih, sos ikan, garam, serbuk lada, serbuk ayam, dan scallion. Masak sehingga masak.
3. nasi goreng putih kini sedia untuk dihidangkan.
Rasa, ia boleh menjadi lebih lazat kerana ia menekankan rasa daripada rasanya hanya terasa pedas tanpa apa-apa perasa yang terperangkap pada lidah. Nasi goreng putih mungkin tidak ditemui sebanyak sebagai nasi goreng coklat pada umumnya. Walau bagaimanapun, resipi ini tidak kurang lazat dengan yang dijual di tepi jalan. Kali ini, resipi beras goreng putih ini boleh digunakan untuk membuat 3 bahagian nasi goreng putih.
Bahan
500 gram nasi putih
1 biji telur dipukul longgar
75 gram ayam fillet dipotong-Cut
1 sekeping ayam yang dipotong penggunaan-Cut
2 putih ulas dicincang halus
Sayuran campuran 50 gram
1/2 sos ikan camca besar
1/2 sudu teh garam
1/4 sudu teh lada serbuk
1/2 sudu teh serbuk ayam sup
1 tangkai scallion, dihiris halus
1 sudu besar minyak untuk sautling
Proses pemprosesan
1. sauteed bawang putih sehingga wangi. Meletakkan telur. Kacau sehingga Berbulet. Masukkan fillet ayam dan menggunakan ayam. Kacau sehingga ia berubah warna.
2. Masukkan sayuran campur. Kacau sehingga wilt. Masukkan beras putih, sos ikan, garam, serbuk lada, serbuk ayam, dan scallion. Masak sehingga masak.
3. nasi goreng putih kini sedia untuk dihidangkan.