RESIPI SUP IKAN DALAM ASAM SAWI MASIN
Jika biasanya anda menanam hanya dalam sos goreng dan minyak pelincir manis atau sup gurame. Sekarang anda boleh mempunyai persembahan baru untuk gurame memasak. Yap! Sup ikan masin, adunan masin sawi Greens dan gurame adalah satu kemestian untuk anda untuk mencuba dan berkhidmat di rumah.
Bahan
air 500 ml
1/2 ekor ikan gurame, dipotong rasa
1/2 masin sawi
5 buah Belimbing sayur, berpisah 2
1 BH merah tomato, berpisah 4
Perasa dihiris
Minyak untuk rasa, kacau
10 BTR lada cili hijau, dihiris
5 BTR bawang, dihiris
4 BTR halus bawang putih
3 lada cili bercurly merah, dibahagikan kepada dua bahagian
3 Salam daun
2 bahagian galangal, meratakan
1 bahagian halia dan dihiris
Perisa lain
2 sudu besar gula granulated
1 sudu besar sos ikan
1/2 sudu besar garam
1/2 sudu besar sos tiram
1/2 sudu teh powan sup
Bagaimana untuk membuat
1. basuh ikan yang telah disediakan dan potong ikan kepada 5 bahagian atau rasa.
2. ikan yang memerah dengan 1/2 sudu besar garam dan 1 sudu besar jus limau. Cuti selama 15 minit. Kemudian basuh bersih dan longkang.
3. Panaskan 1 sudu besar minyak. Sauteed dihiris perasa sehingga harum dan masak
4. letakkan ikan menjadi perasa goreng Gaul kemudian kacau sebentar.
5. kemudian masukkan air dan masak sehingga mendidih.
6. kemudian Tambah rempah lain, kacau. Masukkan Belimbing wuluh, tomato dan sawi Greens, masak sehingga semua bahan dimasak. Rasai rasa dan angkat.
7. Hidangkan panas dengan sebahagian beras.
Mudah-mudahan anda semua suka resipi di atas, oh ya resipi di atas untuk 2 bahagian ya. Mudah-mudahan berguna dan nasib baik
RESEPI SUP IKAN DALAM ASAM SAWI MASIN
Jika biasanya anda menanam hanya dalam sos goreng dan minyak pelincir manis atau sup gurame. Sekarang anda boleh mempunyai persembahan baru untuk gurame memasak. Yap! Sup ikan masin, adunan masin sawi Greens dan gurame adalah satu kemestian untuk anda untuk mencuba dan berkhidmat di rumah.
Bahan
air 500 ml
1/2 ekor ikan gurame, dipotong rasa
1/2 masin sawi
5 buah Belimbing sayur, berpisah 2
1 BH merah tomato, berpisah 4
Perasa dihiris
Minyak untuk rasa, kacau
10 BTR lada cili hijau, dihiris
5 BTR bawang, dihiris
4 BTR halus bawang putih
3 lada cili bercurly merah, dibahagikan kepada dua bahagian
3 Salam daun
2 bahagian galangal, meratakan
1 bahagian halia dan dihiris
Perisa lain
2 sudu besar gula granulated
1 sudu besar sos ikan
1/2 sudu besar garam
1/2 sudu besar sos tiram
1/2 sudu teh powan sup
Bagaimana untuk membuat
1. basuh ikan yang telah disediakan dan potong ikan kepada 5 bahagian atau rasa.
2. ikan yang memerah dengan 1/2 sudu besar garam dan 1 sudu besar jus limau. Cuti selama 15 minit. Kemudian basuh bersih dan longkang.
3. Panaskan 1 sudu besar minyak. Sauteed dihiris perasa sehingga harum dan masak
4. letakkan ikan menjadi perasa goreng Gaul kemudian kacau sebentar.
5. kemudian masukkan air dan masak sehingga mendidih.
6. kemudian Tambah rempah lain, kacau. Masukkan Belimbing wuluh, tomato dan sawi Greens, masak sehingga semua bahan dimasak. Rasai rasa dan angkat.
7. Hidangkan panas dengan sebahagian beras.
Mudah-mudahan anda semua suka resipi di atas, oh ya resipi di atas untuk 2 bahagian ya. Mudah-mudahan berguna dan nasib baik