Resepi Tilapia panggang perasa
Bahan ternakan panggang kuning perasa
3 ekor ikan Tilapia, dikerat-kerat
1 tangkai Serai, diambil secara berhalusan, merebak
2 keping daun oren, dibuang tulang daun
200 ml susu kelapa daripada 1/4 kelapa
3/4 sudu teh garam
1/4 sudu teh granulated gula
1 sudu teh Tamarind air, dari 1/2 sudu teh asid Jawa dibubarkan dengan 1/2 air camca besar
2 minyak camca besar untuk sautning
The lanun sambal bersedia untuk melengkapi, bagaimana untuk membuat lanun sambal membaca di sini.
Peky pengilang ikan
2 sudu teh jus limau
1 sudu teh garam
Perasa
10 bawang merah
3 ulas bawang putih
2 SM halia
4 SM kunyit, dibakar
3 candlenuts, panggang
Bagaimana untuk membuat
1. langkah untuk membuat minyak pelincir pertama anda Tilapia dengan ikan perasa yang telah disediakan dan diketepikan.
2. selepas itu, anda memanaskan minyak untuk kacau goreng perasa yang halus, Serai, dan juga daun Citrus sehingga wangi. Kemudian masukkan susu kelapa dan Campurkan dengan baik.
3. kemudian Tambah garam dan juga gula kembali anda kacau dengan baik. Tunggu dan anda masak sehingga mendidih. Kemudian angkat dan Niarkan sejuk.
Seterusnya, anda menggunakan ikan Tilapia yang digunakan untuk Tamarind air. Selepas itu biarkan berdiri selama 30 minit sehingga meresap.
4. proses pembakaran, anda membakar ikan dengan cara gulung balik dan juga menyebarkan sisa rempah sehingga dimasak.
5. siap Indigo ikan panggang dengan perasa yang sedia ada dihidang dengan sambal yang rendah.
Untuk 6 bahagian sudah tentu resipi ikan kuning panggang Tilapia dibuat, begitu banyak resepi hari ini dari kami Mudah-mudahan anda boleh dengan mudah membuat dan boleh membentangkan rasa yang sesuai untuk kekitaan dengan keluarga anda.
Resepi Tilapia panggang perasa
Bahan ternakan panggang kuning perasa
3 ekor ikan Tilapia, dikerat-kerat
1 tangkai Serai, diambil secara berhalusan, merebak
2 keping daun oren, dibuang tulang daun
200 ml susu kelapa daripada 1/4 kelapa
3/4 sudu teh garam
1/4 sudu teh granulated gula
1 sudu teh Tamarind air, dari 1/2 sudu teh asid Jawa dibubarkan dengan 1/2 air camca besar
2 minyak camca besar untuk sautning
The lanun sambal bersedia untuk melengkapi, bagaimana untuk membuat lanun sambal membaca di sini.
Peky pengilang ikan
2 sudu teh jus limau
1 sudu teh garam
Perasa
10 bawang merah
3 ulas bawang putih
2 SM halia
4 SM kunyit, dibakar
3 candlenuts, panggang
Bagaimana untuk membuat
1. langkah untuk membuat minyak pelincir pertama anda Tilapia dengan ikan perasa yang telah disediakan dan diketepikan.
2. selepas itu, anda memanaskan minyak untuk kacau goreng perasa yang halus, Serai, dan juga daun Citrus sehingga wangi. Kemudian masukkan susu kelapa dan Campurkan dengan baik.
3. kemudian Tambah garam dan juga gula kembali anda kacau dengan baik. Tunggu dan anda masak sehingga mendidih. Kemudian angkat dan Niarkan sejuk.
Seterusnya, anda menggunakan ikan Tilapia yang digunakan untuk Tamarind air. Selepas itu biarkan berdiri selama 30 minit sehingga meresap.
4. proses pembakaran, anda membakar ikan dengan cara gulung balik dan juga menyebarkan sisa rempah sehingga dimasak.
5. siap Indigo ikan panggang dengan perasa yang sedia ada dihidang dengan sambal yang rendah.
Untuk 6 bahagian sudah tentu resipi ikan kuning panggang Tilapia dibuat, begitu banyak resepi hari ini dari kami Mudah-mudahan anda boleh dengan mudah membuat dan boleh membentangkan rasa yang sesuai untuk kekitaan dengan keluarga anda.