Pisang pai resipi


Pisang pai resipi

Pai pisang dengan pai rangup-tekstur kulit tetapi masih lembut, yang diisi dengan biji pisang dan permainan.

Masa Prep: 20 minit
Masa memasak: 40 minit
Jumlah masa: 1 jam

Bahan untuk kulit pai

Mentega atau marjerin 200 gram
Gula halus 25 gram, sifted
Tepung 250 gram
Susu tepung 50 gram
2-telur bijirin, ringan digoncangkan

Isi atau bahan salutan

500 susu cecair CC
Granulated gula 200 gram
Cornkanji 100 gram
Ri 1 sudu besar (jika ada)
The Old Banana Kapok adalah 5-6 keping, dikupas dan dihiris dihiris 1/2 cm

Jeli bahan

Agar serbuk warna putih 1/2 pek
Granulated gula halus 2 sudu besar
Air 200 CC

Bagaimana untuk membuat

1. pai kulit: goncang mentega dan gula licin sehingga lembut. Letakkan telur satu demi satu sambil terus digoncangkan sehingga sebati. Letakkan tepung dan serbuk susu, kacau atau uli sehingga ia menjadi doh yang boleh terbentuk.

2. sediakan kuali penaik khas untuk Pai, gris dengan mentega.

3. bahagikan doh kepada 2 bahagian. Setiap doh adalah sangat dipimpin dan diletakkan di dalam kuali penaik, kemas sehingga bahagian kuali penaik. Panggang di dalam ketuhar dengan suhu sederhana sehingga masak atau selama 15 minit.

4. isi pai: Campurkan semua bahan kecuali pisang, kacau. Masak di atas api manakala Daiauk-kacau sehingga doh tebal, angkat. Apabila ia masih panas, letakkan doh ini menjadi periuk penaik yang mengandungi kulit pai. Leper sepuluh permukaan.

5. Jeli penyelesaian: campuran untuk serbuk, gula dan air, membawa ke mendidih sambil sentiasa kacau, angkat, diketepikan.

6. Tetapkan hirisan pisang di atas kandungan doh masih panas, kemudian siram dengan penyelesaian yang masih panas Jeli. Membenarkannya sejuk dan Hidangkan.

Pai pisang ini dijamin lazat dan membuat anda ketagih untuk makan. Selain itu, cara untuk membuatnya mudah dan bahan yang digunakan tidak sukar untuk mencari. semoga berjaya
Catatan Lama
Catatan Terbaru

Ads Single Post 4