Pisangprep resipi

kek masa: 20 minit
Masa memasak: 60 minit
Jumlah masa: 1 jam 20 minit

Pisangprep resipi


Bahan

Tua pisang Raja 3 keping, pelekat
Granulated gula 200 gram
Kuning telur 7 keping
Telur putih 4 keping
TBM 1/2 sudu besar
Tepung gandum 200 gram
Candied Cherry dan Green ceri 100 gram, dicincang kecil
Raisins 100 gram
Mentega 300 gram, lembut disebat
Banana essences 1/2 TSP

Bagaimana untuk membuat

1. sediakan lembaran segi empat tepat segi empat tepat, gris dengan marjerin, kemudian tutup dengan roti kertas dan gris lagi dengan marjerin secara nipis, diketepikan.

2. gabungkan candied ceri dan raisins, menambah tepung gandum, kacau dengan baik, diketepikan.

3. goncang gula, telur dan TBM sehingga licin dan gebu. Masukkan pisang yang dihancurkan, pemukul hingga sebati.

3. Masukkan tepung gandum dan campuran raisins, kacau menggunakan sudu kayu sehingga sebati.

5. letakkan mentega yang disebat dan essences pisang, kacau sehingga sebati.

6. tuangkan doh ke dalam kuali yang telah disediakan, kemudian bakar dalam ketuhar dengan suhu 180 darjah Celsius untuk 45 minit atau sehingga dimasak.

7. matikan api, biarkan kek di dalam ketuhar untuk menyejukkan.

8. potong sebelum dihidang dan hiasan mengikut cita rasa

Kek pisang diproses tidak perlu menggunakan pengadun. Doh kek span hanya memerlukan anda berjabat sehingga sebati. Mudah-mudahan berguna dan nasib baik!
Catatan Lama
Catatan Terbaru

Ads Single Post 4