resepi donut bomboloni azlina ina
resepi waffle rangup azie kitchen
resepi waffle rangup azlita
resepi waffle rangup dan sedap
resepi wantan sup azie kitchen
![Kek Batik Biskut Marie](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_KkSgBa6BACQq6cN6T5BENEC5yX0GaOPX61-7IbZub83EnnHJlmiYfT7vU8LHey8lZe6LtpbHfc0LFwLPD_dg2EzQqvpV4_1p-v1JUd3H8bKG2Plt0Tcptr4UmHna5iA-grVUASe2r3w/s640/Kek+Batik+Biskut+Marie+%25283%2529.JPG)
Resepi Kek Batik Biskut Marie
Resepi Kek Batik Biskut Marie
BAHAN-BAHANNYA
- 250 gram biskut marie, dipatah 4 ( aku guna perisa coklat )
- 125 gram mentega
- 2 biji telur gred A, dipukul sedikit
- 3/4 cawan susu pekat manis
- 1/2 cawan MILO
- 1 1/2 camca besar penuh serbuk koko
- 1/4 cawan air ( aku lebihkan air nak bagi moist )
- 3/4 camca teh esen vanilla
CARA MEMBUATNYA :-)
- Satukan semua bahan2 diatas kecuali biskut marie dan mentega, dalam satu bekas, kacau dengan whisk hingga semua sebati, tuang dalam kuali, masukkan mentega dan pasang api pada kadar sederhana.
- Kacau tanpa henti bancuhan tadi hingga pekat. Masukkan biskut marie, gaul rata2 sehingga kesemua bahagian biskut tersalut dengan bancuhan. Matikan api.
- Tuang dalam tin berukuran 4 inci x 8 inci yang telah dialas dengan plastik cling, tekan adunan tadi padat2, bungkus dengan plastik cling dan biar hingga hilang wap panas. Simpan dalam peti sejuk 1 jam atau hingga boleh dipotong. Hidangkan.