Brazil flan resipi
Namanya adalah puding, ia tidak lengkap jika tidak rasa lazat. Oleh itu, puding susu sangat disukai oleh semua peringkat umur. Nah, jika anda biasanya menikmati puding sejuk, kali ini resipi puding yang menjadikannya unik, ketuhar. Tertanya? Semak resipi berikut.
Bahan
1 cawan granulated gula
2 tin susu pekat pemanis
295 ml susu segar
3 biji telur
1 telur telah diambil kuning sahaja,
2 telur menggunakan putih dan kuning)
Bagaimana untuk membuat
1. tuangkan gula ke dalam kuali penaik yang diperbuat daripada Stainless. Panaskan dengan api yang kecil sehingga ia larut dan bertukar menjadi caramel.
2. Campurkan susu pekat manis, susu segar dan telur ke dalam satu dan Campurkan segala-galanya sehingga sebati.
3. tuangkan doh susu ke dalam kuali penaik yang mengandungi gula caramelized.
4. letakkan kuali di atas dulang haba yang dipenuhi air. Panggang di dalam ketuhar 176 darjah Celsius untuk 1.5 jam
5. Mari berdiri di dalam peti sejuk semalaman.
6. untuk mengeluarkan puding dari bekas, Warm selama 1 minit sebelum menghidupkan pinggan.
Baik itu bagaimana untuk memasak flan Brazil yang rasa berkrim, lembut dan kaya dalam susu. semoga berjaya.
Brazil flan resipi
Namanya adalah puding, ia tidak lengkap jika tidak rasa lazat. Oleh itu, puding susu sangat disukai oleh semua peringkat umur. Nah, jika anda biasanya menikmati puding sejuk, kali ini resipi puding yang menjadikannya unik, ketuhar. Tertanya? Semak resipi berikut.
Bahan
1 cawan granulated gula
2 tin susu pekat pemanis
295 ml susu segar
3 biji telur
1 telur telah diambil kuning sahaja,
2 telur menggunakan putih dan kuning)
Bagaimana untuk membuat
1. tuangkan gula ke dalam kuali penaik yang diperbuat daripada Stainless. Panaskan dengan api yang kecil sehingga ia larut dan bertukar menjadi caramel.
2. Campurkan susu pekat manis, susu segar dan telur ke dalam satu dan Campurkan segala-galanya sehingga sebati.
3. tuangkan doh susu ke dalam kuali penaik yang mengandungi gula caramelized.
4. letakkan kuali di atas dulang haba yang dipenuhi air. Panggang di dalam ketuhar 176 darjah Celsius untuk 1.5 jam
5. Mari berdiri di dalam peti sejuk semalaman.
6. untuk mengeluarkan puding dari bekas, Warm selama 1 minit sebelum menghidupkan pinggan.
Baik itu bagaimana untuk memasak flan Brazil yang rasa berkrim, lembut dan kaya dalam susu. semoga berjaya.