aneka resepi masakan ayam berkuah
aneka resepi roti gardenia
resipi makanan anak 1 tahun
Resipi tepung udang goreng
Apakah rasa udang goreng? Udang lazat dibalut dengan tepung rangup telah digunakan secara meluas sebagai makanan kegemaran di rumah dan pada masa itu. Mungkin ibu akan membentangkan makanan ini sebagai satu peruntukan untuk anak mereka. Menu ini mudah untuk dibuat dan bahan tidak terlalu banyak. Untuk pemula, masakan Menu ini boleh digunakan sebagai percubaan kerana ia tidak sukar.
Bahan utama
200 gram untuk dibuang dan dibersihkan jerdude
1/4 sudu teh garam
1/4 camca teh lada
Minyak masak
100 gram tepung kasar panir
Kecerdasan
50 gram tepung gandum
1/2 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh tepung ubi
1/2 sudu teh serbuk ayam sup
1 sudu besar tepung nasi
air ais 125 ml
Bagaimana untuk membuat
1. Tabur udang dengan garam dan lada hitam dan biarkan berdiri selama 15 minit
2. Campurkan bahan yang telah disediakan dan kacau dengan sama rata
3. Letakkan udang dalam bahan yang ditarik dan menggulung dalam tepung kasar
4. Panaskan minyak, goreng udang sehingga warna bertukar kekuningan.
5. Mengangkat dan longkang. Hidangkan dengan sos tomato atau sos cili.
Resipi tepung udang goreng
Apakah rasa udang goreng? Udang lazat dibalut dengan tepung rangup telah digunakan secara meluas sebagai makanan kegemaran di rumah dan pada masa itu. Mungkin ibu akan membentangkan makanan ini sebagai satu peruntukan untuk anak mereka. Menu ini mudah untuk dibuat dan bahan tidak terlalu banyak. Untuk pemula, masakan Menu ini boleh digunakan sebagai percubaan kerana ia tidak sukar.
Bahan utama
200 gram untuk dibuang dan dibersihkan jerdude
1/4 sudu teh garam
1/4 camca teh lada
Minyak masak
100 gram tepung kasar panir
Kecerdasan
50 gram tepung gandum
1/2 sudu teh serbuk penaik
1 sudu teh tepung ubi
1/2 sudu teh serbuk ayam sup
1 sudu besar tepung nasi
air ais 125 ml
Bagaimana untuk membuat
1. Tabur udang dengan garam dan lada hitam dan biarkan berdiri selama 15 minit
2. Campurkan bahan yang telah disediakan dan kacau dengan sama rata
3. Letakkan udang dalam bahan yang ditarik dan menggulung dalam tepung kasar
4. Panaskan minyak, goreng udang sehingga warna bertukar kekuningan.
5. Mengangkat dan longkang. Hidangkan dengan sos tomato atau sos cili.