SAUTEED resepi SARDIN
Bahan
1 pek tahu suteraMinyak untuk menggoreng dan sautling
Sardin 280 gr, dipotong ke dalam kepingan
air 400 ml
50 Tiram cendawan gr, suwir-suwir
50 gr mustard putih, dipotong kepada garam kepingan rasa
1 biji telur, longgar
1 BTG Scallion, potong
3 CM1/2 BTR bawang, dihiris
10 gr Soun, Berendam air suam
Mempuri
3 BTR bawang putih MERAH1 Clove
5 lada cili curly merah
1 SM halia muda
1/4 TSP bijirin lada
Bagaimana untuk membuat
1. potong-potong tauhu, goreng sehingga tanak. Ketepikan.
2. Panaskan minyak sedikit, rempah goreng yang halus sehingga harum dan masak. Letakkan sardin bersama, masak sebentar.
3. tuangkan air, masak sehingga mendidih. Masukkan Tiram, cendawan, putih dan garam sawi. Kacau dengan baik. Masak sehingga semua bahan dimasak.
4. letakkan telur yang dipukul, kacau Dragonfly. Kacau dalam scallion dan Soun. Lif.
Untuk 4-5 orang
SAUTEED resepi SARDIN
Bahan
1 pek tahu suteraMinyak untuk menggoreng dan sautling
Sardin 280 gr, dipotong ke dalam kepingan
air 400 ml
50 Tiram cendawan gr, suwir-suwir
50 gr mustard putih, dipotong kepada garam kepingan rasa
1 biji telur, longgar
1 BTG Scallion, potong
3 CM1/2 BTR bawang, dihiris
10 gr Soun, Berendam air suam
Mempuri
3 BTR bawang putih MERAH1 Clove
5 lada cili curly merah
1 SM halia muda
1/4 TSP bijirin lada
Bagaimana untuk membuat
1. potong-potong tauhu, goreng sehingga tanak. Ketepikan.
2. Panaskan minyak sedikit, rempah goreng yang halus sehingga harum dan masak. Letakkan sardin bersama, masak sebentar.
3. tuangkan air, masak sehingga mendidih. Masukkan Tiram, cendawan, putih dan garam sawi. Kacau dengan baik. Masak sehingga semua bahan dimasak.
4. letakkan telur yang dipukul, kacau Dragonfly. Kacau dalam scallion dan Soun. Lif.
Untuk 4-5 orang