Resepi sambal bajak
Ramuan dan perisa
4 lada besar cili merah
5 keping cili merah kerly
10 merah Cayenne lada
6 bawang merah
1 1/2 sudu teh eggmilk, goreng
2 Salam daun
2 SM galangal, menyebar
1 tangkai Serai, diambil secara berhalusan, merebak
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh gula coklat
2 air camca besar Tamarind (dari 1 sudu teh Tamarind dibubarkan dalam 1 sudu besar air)
5 minyak camca besar untuk sautling
Bagaimana untuk membuat
Puree cili merah besar, cili merah kerinting, lada merah cili, shallot, dan Terasi.
Kacau goreng, sambutan daun, galangal, dan Serai. Kacau sehingga wangi. Masukkan garam dan gula coklat. Kacau dengan baik.
Tambah air berasid. Masak di atas api kecil sehingga ia meresap dan hidup minyak.
Untuk 4 hidangan
Menyediakan semua alat, bahan dan perisa yang diperlukan untuk membuat resepi sambal bajak, merakam maklumat penuh yang kami sediakan, kerana kekurangan bahan atau bumbun boleh menyebabkan rasa yang kurang dilidah.
Resepi sambal bajak
Ramuan dan perisa
4 lada besar cili merah
5 keping cili merah kerly
10 merah Cayenne lada
6 bawang merah
1 1/2 sudu teh eggmilk, goreng
2 Salam daun
2 SM galangal, menyebar
1 tangkai Serai, diambil secara berhalusan, merebak
1/2 sudu teh garam
1 sudu teh gula coklat
2 air camca besar Tamarind (dari 1 sudu teh Tamarind dibubarkan dalam 1 sudu besar air)
5 minyak camca besar untuk sautling
Bagaimana untuk membuat
Puree cili merah besar, cili merah kerinting, lada merah cili, shallot, dan Terasi.
Kacau goreng, sambutan daun, galangal, dan Serai. Kacau sehingga wangi. Masukkan garam dan gula coklat. Kacau dengan baik.
Tambah air berasid. Masak di atas api kecil sehingga ia meresap dan hidup minyak.
Untuk 4 hidangan
Menyediakan semua alat, bahan dan perisa yang diperlukan untuk membuat resepi sambal bajak, merakam maklumat penuh yang kami sediakan, kerana kekurangan bahan atau bumbun boleh menyebabkan rasa yang kurang dilidah.