Resipi Pisang
Masa Prep: 15 minit
Masa memasak: 45 minit
Jumlah masa: 1 jam
Letakkan pisang, kurangkan haba dan masak semula sehingga masak, angkat.
Kinca: memasak gula coklat, gula, air, dan daun Pandan sehingga gula dibubarkan dan agak tebal. Alih keluar, terikan.
Dimasukkan ke dalam mangkuk makanan. Tuangkan sos gula dan sos susu kelapa di atasnya.
Berkhidmat sambil panas.
Resipi tulang hijau pisang ini sangat mudah untuk dibuat supaya anda tidak akan berasa kerumitan apabila cuba untuk membuat.
Resipi Sarang Pisang
Masa Prep: 15 minit
Masa memasak: 45 minit
Jumlah masa: 1 jam
Bahan Sarang Pisang
- 200 gram tepung beras
- susu kelapa 600 ml
- 100 ml air Suji Pandan
- 5 keping plantains, mengupas dan mengetepikan
- 1/4 sudu teh garam
Kinca
- gula coklat 200 gram
- 50 gram gula granulated
- air 200 ml
- 2 daun Pandan, menyimpulkan
- Sos susu kelapa
- 200 ml susu kelapa tebal
- 1/2 sudu teh garam
- 2 daun Pandan, menyimpulkan
Bagaimana untuk membuat Sarang Pisang
Rebus susu kelapa, garam, tepung beras dan suji air untuk direbus dan agak likat manakala diaduk-aduk.Letakkan pisang, kurangkan haba dan masak semula sehingga masak, angkat.
Kinca: memasak gula coklat, gula, air, dan daun Pandan sehingga gula dibubarkan dan agak tebal. Alih keluar, terikan.
Dimasukkan ke dalam mangkuk makanan. Tuangkan sos gula dan sos susu kelapa di atasnya.
Berkhidmat sambil panas.
Resipi tulang hijau pisang ini sangat mudah untuk dibuat supaya anda tidak akan berasa kerumitan apabila cuba untuk membuat.