Resipi kek Lumpur pisang


Resipi kek Lumpur pisang

Lumpur pisang diproses menggunakan hanya ramuan seperti tepung gandum, telur, susu kelapa, dan juga tidak melupakan bahan pemaju dan masa (vanila).

Masa Prep: 15 minit
Masa memasak: 60 minit
Jumlah masa: 1 jam 15 minit

Bahan

75 gram tepung gandum
1/2 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh serbuk vanila
3 sudu besar marfin
150 gram masak plantains, mempuri
2 biji telur, putih berasingan dan kuning
300 ml susu kelapa tebal daripada 1/2 kelapa
air 200 ml
1 sudu teh garam

Bagaimana untuk membuat

1. sift tepung dengan serbuk penaik dan serbuk vanila. Ketepikan.

2. masak air dan marjerin sehingga ia larut diaduk-aduk sehingga dicampur.

3. letakkan campuran tepung gandum dan plantains yang telah dimash, kacau sehingga sebati. Lif.

4. letakkan telur dan tuangkan susu kelapa sedikit demi terus kacau.

5. Panaskan acuan kek Lumpur yang telah dibuat oleh margarine.

6. Masukkan 2 camca besar doh ke dalam setiap acuan.

7. Bakar dengan api sederhana sehingga dimasak. Lif.

8. Hidangkan.

The pisang masak baru dan hanya keluar dari Grill akan menyebarkan bau wangi. semoga berjaya
Catatan Lama
Catatan Terbaru

Ads Single Post 4