Resepi pisang panggang
Banana bakar adalahSnek malam yang biasanya dijual secara meluas oleh penjual di tepi jalan raya. Tetapi ia tidak menyakiti jika anda cuba untuk membuat pisang Bakar sendiri dengan resipi yang berbeza yang pastinya lebih lazat dan lebih bersih.
Masa Prep: 15 minit
Masa memasak: 25 minit
Jumlah masa: 40 minit
Bahan
The Banana Kapok atau Banana uli satu adalah matang dan lama Comb, tetapi belum benyek, dikupas
Sos gula
Gula coklat 100 gram, dihiris halus
Granulated gula halus 100 gram
Air 100 CC
Garam rasa
Pandan meninggalkan 2 helai, dipotong ke dalam kepingan
Separuh kelapa 1/2 bijirin, dihiris panjang
Tepung sagu 1/2 sudu besar, cair dengan sedikit air
Bagaimana untuk membuat
Sediakan arang batu arang yang kecil. Membakar pisang yang dikupas ke atas arang sehingga setengah dimasak kedua-dua belah.
Mengangkat, kemudian sudu, gris dengan mentega, kemudian Bakar semula sehingga kuning.
Sos gula: masak kedua-dua jenis gula dengan air, kacau sehingga gula membubarkan semua dan rebus, angkat dan ketegangan. Mendapatkan penyelesaian gula untuk haba sederhana.
Masukkan kelapa dan daun Pandan yang melambung, masak manakala diaduk-aduk sehingga sebati dan mendidih. Tambah penyelesaian sagu, kacau sehingga mendidih lagi. Mematikan api.
Sediakan plat hidangan, Tetapkan
pisang panggang di atas dan dengan sos gula kelapa.
Banana Bakar adalah lebih istimewa dengan sos tambahan yang juga mempunyai rasa yang tersendiri kerana ia diperbuat daripada gula coklat bercampur dengan sedikit gula juga kelapa yang melambung. Pisang panggang ini lazat sebagai teman anda untuk minum kopi atau teh pada waktu pagi dan petang.
Resepi pisang panggang
Banana bakar adalahSnek malam yang biasanya dijual secara meluas oleh penjual di tepi jalan raya. Tetapi ia tidak menyakiti jika anda cuba untuk membuat pisang Bakar sendiri dengan resipi yang berbeza yang pastinya lebih lazat dan lebih bersih.
Masa Prep: 15 minit
Masa memasak: 25 minit
Jumlah masa: 40 minit
Bahan
The Banana Kapok atau Banana uli satu adalah matang dan lama Comb, tetapi belum benyek, dikupas
Sos gula
Gula coklat 100 gram, dihiris halus
Granulated gula halus 100 gram
Air 100 CC
Garam rasa
Pandan meninggalkan 2 helai, dipotong ke dalam kepingan
Separuh kelapa 1/2 bijirin, dihiris panjang
Tepung sagu 1/2 sudu besar, cair dengan sedikit air
Bagaimana untuk membuat
Sediakan arang batu arang yang kecil. Membakar pisang yang dikupas ke atas arang sehingga setengah dimasak kedua-dua belah.
Mengangkat, kemudian sudu, gris dengan mentega, kemudian Bakar semula sehingga kuning.
Sos gula: masak kedua-dua jenis gula dengan air, kacau sehingga gula membubarkan semua dan rebus, angkat dan ketegangan. Mendapatkan penyelesaian gula untuk haba sederhana.
Masukkan kelapa dan daun Pandan yang melambung, masak manakala diaduk-aduk sehingga sebati dan mendidih. Tambah penyelesaian sagu, kacau sehingga mendidih lagi. Mematikan api.
Sediakan plat hidangan, Tetapkan
pisang panggang di atas dan dengan sos gula kelapa.
Banana Bakar adalah lebih istimewa dengan sos tambahan yang juga mempunyai rasa yang tersendiri kerana ia diperbuat daripada gula coklat bercampur dengan sedikit gula juga kelapa yang melambung. Pisang panggang ini lazat sebagai teman anda untuk minum kopi atau teh pada waktu pagi dan petang.